en vecka har passerat.

min första vecka i USA är över. den har gått förbi med blandade känslor får man väll lov att säga. och jag kan inte säga att jag riktigt trivs (än). mycket på grund av att barnen är så små, inga kompisar att prata med och att jag inte riktigt gillar att pappan ska vara hemma hela dagarna och jag inte får min frihet med barnen.
visst miami må vara paradiset och det är deffenetivt värt att se, men hade kännts lättare om jag hade någon med mej eller åkt med en riktigt aupair firma så man fick träffa andra tjejer.
men som sagt 2 veckor sen kommer hennes mamma, pappa och syster hit från sverige, ser fram emot de då de ska bli julbak och förmodligen lite utflykter och så.
min sista lediga dag på veckan blev till att iallafall spendera lite av lönen på en väska. Åsa skulle till doktorn med Audreys öga så hon släppte av mig i en affär som säljer ut saker billigt, kläder och sånt. gillade väll affären inte sådär, rörigt och tråkiga kläder. men som sagt en snygging väska som jag föll för direkt.
sedan blev jag hämtad igen efter kanske en timme och vi begav oss till ett ställe som säljer typ mat i BIGPACK, allt är typ gigantiska påsar eller förpackningar.
hemma igen runt halv ett och då blev de ryggläge vid poolen. blev liggandes med min bok som jag kommit in i nu och fram tills nu typ halv 5. tog mej ett dopp i poolen också som va galet kall, haha.



when I kiss your soul your body will be free, I´m gonna love you more than anyone.



.

This emptiness is killin' me, just so you know.

sådär ja, snart så är dag två på "jobbet" avslutat. dagen här väll gått bättre än igår. bebisen börjar sakta men säkert dricka ut flaskan. Audrey dock lyssnar vääldigt dåligt på mej när jag säger till henne. och jag har väldigt svårt att inte bli PISSOF, okej hon är 4 ja vet. men shit jag har aldrig varit förälder, svårt att ha tålamod. sen har pappan inte varit så mycket "hemma" idag, gjort några små ärenden och så. vilket faktiskt kännts mycket bättre, jag klarar inte riktigt av när han säger till mej typ att ställ barnvagen där, lägg henne i sängen, bär henne inte för mycket. blabla. jamena, HALLÅ! nej sånt pallar jag inte. olyckan igår hade inte varit så illa, the kid är inte blind eller så fick en "skratch" i ögat och kommer få ta droppar i ögat tre ggr om dagen i 7 dagar.

fick avsluta innan och skriver klar nu. klockan är halv 8 och har precis varit ute och kört bil igen. idag lite längre till ett jätte stor hälsokost affär och då menar jag stor. i allafall dagen börjar lida mot sitt slut och i morgon är jag ledig, jippieje. då har Jorge lovat att vi ska åka runt och han ska visa mej miami, speciellt ser jag ju fram emot miami beach :) efterlängat. så imorgon tror jag kan bli en hyfsat bra dag. sen ledig måndag också och är sugen på shopping, vet dock inte om jag vill åka ensam så är de sol blir de sola och kanske ta ett dopp i poolen.

by the way, david var tusan har du på gång idag? försökt få tag i dej utan någon som alls resultat.





jag tror jag kommer bli beroende av denna bebis, när hon inte gråter då ;)

.

EMERGENCY!

herregud, Audrey har just skadat sig, fattade de som att Åsa hållt Chole och försökt hjälpa Audrey bada. så råkade hon riva Audrey i ögat. så nu ska hela familjen till akuten, utom jag då. DRAMA DRAMA DRAMA!

.

I just wanna be right by your side.

fredagkväll. sitter nu i mitt rum och försöker undvika en skrikande gråtane unge, eller där ljög jag, TVÅ gråtande barn. herregud, min framtida plan och då menar jag lååångt fram, ETT barn i taget. helst 7-8 år emellan så den ena är i skolan halva dagen. idag var alltså min första "arbetsdag". den gick okej, dagarna är långa med gråt och skrik som sagt. Chole (bebisen) börjar ta lite flaska, men det har varit MYCKET gråt och skrik idag. Audrey (4-åringen) ville inte vara ute, jag HATAR att vara inne när jag har möjlighet att vara ute när sooolen skiner. så det har varit en tuff dag. Jeorge (pappan) jobbar ju hemifrån hela tiden, visst det är skönt med hjälp nu i början. men jag gillar inte att ha en förälder närvarande när JAG ska ta hand om barnen. känner inte samma frihet och vågar inte riktigt ta för mig. Åsa (mamman) åker runt 8 och kommer hem runt 7 på kvällen. DET är lååånga dagar vill jag lova. och vad jag får betalt för dessa långa dagar, plus jag hinner inte vara i sköna solen känns sodär värt de faktiskt. så vi får se hur saker och ting blir, som de känns nu 3 månader fine! mer, knappast! men som sagt vi får se. har iallafall varit ute och kört lite bil nu, gick okej. men jag har ju SÄÄMST lokalsinne. fattar inte hur jag ska hitta hit och dit. körde med Jeorge och vi var inne i två stora affärer och kollade lite. hittatde systemkameran jag va så nära att köpa, 1500 kronor billigare än hemma, wow! converse skor för ca. 200 spänn. sjukt! i morgon är de lördag och min sista arbetsdag för veckan. lär bli en lika lång dag, menmen. 16 december kommer Åsas föräldrar hit och då hoppas jag på att de händer lite. iallafall ledig två dagar sen söndag och måndag. vad jag ska göra, INGEN ANING! vill inte åka någonstans ensam. hoppas på fint väder så blir de väll ryggläge vid poolen.

.


thanksgiving.

börjar väll med att säga att jag nog är för svensk för att ens förstå mej på varför detta är en högtid. Jeorge har förklarat för mig något om att något folk slogs samma, blablabla. fattar ju mindre än hälften på engelska, ha. menmen. middagen hos Åsa och Jeorge vänner va väll okej. känner man ingen är de ju inte lätt att ha "trevligt". men kalkon åt jag och även min och Audreys turkey cupcakes. sen va de någon kaka som va typiskt för miami, kommer inte ihåg vad den hette, smakade typ lime. uhm, dagen har sett ut typ, gick upp, ut och gick igenom kvartert vi bor i, går man med Audrey och hon cyklar tar de väll mellan 30 till 40 min skulle jag tro. då hon ska stanna och glo på saker hela tiden och man måste FREEZA när de kommer bilar. menmen, varmt och soligt var det i allafall. sedan var det lite dammsugning jag fick göra, massa pärlor som åkte in i den då ingen städar upp dem. MEEN va fan. sen skulle vi vara på thanksgiving middag klockan 12. vi va dör halv 2 tror ja klockan va. fått förklarat för mej att här kommer ingen i tid, hmm lamt. som sagt middagen var okej, deras vänner va trevliga. men som sagt känner man ingen och folket är "äldre" då blir de ju lite sodär. kom hem nu iallafall, klockan är halv 8 här. blir nog sängen och lite summerland. inte prata med min D idag, men kanske lika bra de, längtar hem allt för mycket då. i morgon börjar första "arbetsdagen" hur fan de nu ska gå då bebisen vägrar ta flaskan. MEN Jeorge ska hjälpa mig så hoppas de löser sig. dom har inte visat mej runt eller något än vilket dom lovat och mobilen är inte fixat abonemang, vilket de lovat. så i morgon blir nog en dag hemma. hoppas på sol så man kan vara ute. hoppas ni mår bra hemma och bara för jag är i USA och firar my first happy thanksgiving så får jag väl säga tack för familj, vänner och david :)



hunden max va på festen, ville ha :)



min bakgård :) dock inte hunnit bada än :(



turkey cupcakes jag och Audrey bakat.



bebisen Chole som jag i morgon ska ta hand om och som grinar som attans hela tiden mamma är borta, SHIT!

.
.


tidsomställning.

klockan är 20 i 1 hemma och här 20 i 1. denna skillnaden gör mej grymt känslig och på ett jätte konstigt humör. vet lixom inte riktigt vart jag ska ta vägen. idag har vi typ försökt få bebisen att äta ut flaska, OMÖJLIGT! detta gör mej stressad och orolig över hur det ska gå på fredag, då min första riktiga arbetsdag börjar. vi har bakat pumpapaj och choklad cup cakes också. regnet har ÖST ner och då menar jag verkligen ÖST ner, åskat och regnat massor. så ingen utflykt idag pga massa regn. men imorgon sägs bli en mycket bättre dag, hoppas på sol. i morgon är det thanksgiving och då ska jag följa med till deras kompis på lite fest.

.


baby, this is our love story and you belong with me.

saknar david

första inlägget i miami.

sådärja. i måndags landade jag på andra sidan jorden. resan gick väldigt oväntat bra. 2 timmars flyg till paris, sov typ hela resan. framme i paris klockan typ nio och hade en väldig tur då jag hörde ett äldre par prata med en kille i stolen rätt över mig om att de skulle till miami och att han skulle hänga på dom och hitta gaten i paris. så så hej till killen och sa att jag också skule till miami och hört dom prata. han presenterade sig, Oskar och vi tog sällskap alla fyra. sagt och gjort, hittade faktiskt bussen vi va tvugna och ta till en annan terminal nästan direkt. det äldre paret skulle gå lite i taxfreen så jag och Oskar gick vidare till vår gate. en bra idé kom vi fram till då det blev en väldans kö efter oss på en kort stund. väl på planet skulle vi sitta långt ifrån varann, surt. så hade ingen att prata med på 10 timmar, fick väldans ont i rumpan hela tiden och dom visade typ en bra film, Ice age 3 :) den va kul. och ett vänner avsnitt. allt annat va crap och någon film på franska. (borde läst på mer mina tre år i skolan med franska, fattade typ noll). iallafall äntligen framme i miami, 20 grader varmat och jag gick runt i långarmat, hothot. så när jag kom fram till första kontrollen hade jag inte hittat min nya resekamrater ännu. så fick stå i en lång kö. när jag sedan fick visa pass och mitt gröna kort va de frågelek på gång. vad ska du göra här? ska du jobba? var får du pengar ifrån? hur har du råd att vara här i tre månader? vad jobbar du med hemma? fick iallafall en stämpel och fick gå vidare. så var det nästa kontroll, fler frågor. Men kom vidare! väl framme vid bagage fick jag vänta en ganska lång stund, så tillslut kom Oskar med det äldre paret. kändes skönt att få prata med någon trevlig igen. vi stod och fiskade resväskor ett tag och sedan gick vi vidare. och SÅKLART va det en kontroll till. där verkade inte han så övertygad om mej vad jag skulle göra där. så fick gå igenom en dörr och kom röntgade mina väskor och frågade samma frågor igen. plus om jag hade alkohol och cigaretter i väskan, yeahright NOT! Oskar verkade komma igenom lätt då han bara skulle stanna 17 dagar, han skulle förresten träffa en kompis som seglade här och hade bestämt sig i onsdags att åka. när vi äntligen kom fram till utgången hittade vi hans kompis. en vääldigt brun kille må jag säga, någon jag sattsar på ju om jag hinner sola vil säga. han erbjöd mig skjuts men jag visste ju att dom skulle hämta mig. så sa hejdå, bytte dock inte nummer, dumt! så lär ju inte umgäs med dem här i miami. fick vänta ett tag på Åsa då de kommit till fel gate. men tillslut, äntligen kom de! väl hemma i huset fick jag se mitt rum, har egen toa och dusch och internet hela tiden. kommer få en mobil med amerikanskt nummer, så jag kan ringa och smsa inom usa gratis. första kvällen tillbringades ute på trädgården, blev såklart pizza, haha. familjen är jätte trevliga, en väldigt energifull fyra åring som redan efter två dagar sagt att hon älskar mig och pussas och kramas hela tiden. bebisen på tre månader däremot fruktar jag lite för, tar inte flaskan än och det går ju inte göra något med dej typ. hon ska matas var tredje timma, OMG! igår vaknade jag kl. 5 på morgonen här, klockan är ju då typ elva hemma. vaknade och glodde film typ två timmar. sedan va dagen igång. vi åkte och handlade mat i stor mataffär, vi var på sagostund på biblioteket. sedan åkte vi hem och jag fick gå igenom lite. byta min första blöja, BLÄ! se hur tvättmaskinen funkar m.m. Åsa kommer åka till jobbet vid åtta på mogonen och då "börjar" jag. sedan har jag till cirka halv 7 att leka med barnen. EN UTMANING som sagt. än så länge känns det sodär med allt. visste ju att det skulle bli jobbigt i början så är ganska inställd på det. man måste ta bilden vart man än ska här, man går inte här, mycket märkligt. vi gick en promenad i området vi bor, så nu har jag ganksa kläm på hur det ser ut här. men sedan hur jag sak köra till allt, herregud hur ska det gå. jag hittar ju knappt i vaggeryd. så vi får väll se hur det blir de här. idag ver jag inte vad som händer. lekparken skulle jag tro. och träna bebisen på flaskan. George jobbar hemifrån så är det någon har han lovat rycka in. men palla behöva hjälp, näääääää! måste helt enkelt fixa det! det värsta som är just nu är att det är jobbigt med allt nytt, lära mej rutinerna och hitta överallt och lilla bebisen då. all motgång gör att jag saknar david så grymt mycket, trodde inte jag skulle vara såhär känslig med honom, men han är allt och jag längtar efter honom hela tiden. och vad jag kan förstå med hans sms saknar han mig galet mycket också. bilder har jag inte tagit några än, har varit för nervös och faktiskt lite grinig över flytten. men det kommer. byebye friends!

.

I know that, everybody just wanna get inside it, I know that everybody, do know that love is a temple of love.





idag har hela dagen spenderats i jkpg med mammis. inhandlat kamera och lite stuffs I need for my trip. sen va vi på råslätt och tittade callebror spela bandy, min bästa bror spelar ju faktiskt i allsvenskan. jkpg vann iallafall, och min bror va klart bäst, enligt mej. blev till att ta fram nya kameran och foto bror, numero 22 i mitten på den suddiga bilden, blir lätt så när folk inte står still, suddigt asså. nenu måste jag bannemig börja packa. är ju snart endast en dag kvar. WOW! idag diggar jag shebang med temple of love, får mej också tänka på tildabus :)
igår kväll va matilda och anna och hälsa på hos mig, david och geten. vi kollade idol och spelade hockey spel. det va en toppen kväll, även om alkohol och fest inte stod på schemat. va också en snabbis hos fia, fick ett as fint armband av henne och anna, SUPERTJEJER! blev så glad att jag blev rörd nästintill tårar. lite nerver på de också, ojojoj. iaf en bra kväll med mycket skratt, en sjungande matilda och en hockeygalen anna. FRIENDSHIP NEVER ENDS!
.

you need a friend, I´ll be around. don´t let this end before I see you again. I´m going to hold you closer then before.



kortkort.

ain't about how fast I get there, ain't about what's waiting on the other side. It's the climb.

ska hoppa in i duschen efter en promenad i regnet med sanna, glömde såklart mössan så är jätte kall om öronen. idag har jag möblerat mitt rum och fortsatt med packningen. går dock inget bra då jag verkligen HATAR att packa och känns som om jag kommer ingen vart. ikväll ska jag och sanna till hannah så ska hon fixa till mitt här. vill ha det ännu lite kortare faktiskt. sen om jag orkar ska jag följa med sanna till nässjö och hämta hennes pontus. i morgon ska jag försöka träffa tjejerna. eller jag kan ju, är nog mer dom som får ta tag i och komma hem till mej. säga lite hejdå och så. fortsätta packa imorgon me. sen ska jag mysa med min underbara man framför idol. lördag ska jag följa med mamma och kolla brorsan spela bandy, är ju faktiskt allsvenskan han spelar i, cool bror jag har. sen ska jag nog inhandla en kamera, vill ha en system, men vet inte om det blir en bättre sak digital och en system nästa år. FÅR SE! något lär de bli iallafall så jag kan lägga upp bilder från miami. nu måste jag duscha, sanna väntar. puss



jag kommer finnas vid din sida genom hela detta liv..
.

The kids in America.



Audrey



Chloe

endast 4 dagar kvar.

.

if you leave me now, you take away the biggest part of me.



Thailand 22 november 2008. kan ha varit typ senaste gången jag och fia "umgicks". helt sjukt vad tiden går fort. varför gled vi ifrån varann? vi brukade verkligen ha riktigt skoj tillsammans och jag saknar henne. önskar bara hon visste de och att hon hade saknat mig.

8 dagar kvar. SJUKT!

.

miami

en vecka kvar, sen är jag borta.

.

10 dagar kvar.



nya frissan, kort och långt plus lite lugg.
nu saknar jag bara min man!

.

there goes my hero, watch him as he goes. There goes my hero, he´s ordinary.

jag tror resfebern har slått till. drömmer konstiga drömmar om nätterna och ibland vaknar jag och ligger sömnlös i timmar och tänker på hur allt ska bli.

igår klippte jag mig igen. nu har det kort på ena sidan ( och då menar jag kort ) och sen längre på andra. skulle bli mer åt det coola hållet men det har konstaterats att det bler mer sött. hahaha, så nu är jag söt sägs det.

en heldag med min nanna igår, stan, klippning och sen simmade och solade vi med pojkarna. sedan blev det bonde söker fru med min D och geten.

idag har jag bakat två olika sorters kladdkaka och två olika muffins. dumlekladdkaka, digestivekladdkaka, ploppmuffins & after eight muffins. vi ska nämligen ha kalas för mamma och avskeds familje middag på lördag kväll. alla syskon kommer hem och vi ska äta och ha mysigt. sånt gillar madeleine.

imorgon är det fredag IGEN, herregud. tiden går galet fort nu endast 10 dagar kvar till jag åker nu. så i morgon ska jag och sanna gå ut. något jag inte gjort på sjukt länge, två månader sen tror jag. och med sanna måste de varit innan jag tog studenten. SJUKT! så hon och jag ska ensamma inta jönköpings natten och jag gissar på en toppen kväll. för sanna är ju min bästa tjej och jag kommer sakna galet!

nu ska jag baka klart, sen blir de promenad ALL ALONE runt hjortsjön ( david är på handbollsmatch HELA kvällen, blä ) sen ska jag nog städa klart mitt rum. kom inte så långt i förrgår då jag fick följa med david på handbollsträningen i hultsfred.

puss

.


baby, this is our love story and you belong with me.



Heyja! 13 dagar kvar tills jag åker, helt galet wow. helgen har en typ väldigt lugn, just nu har det kännts mer rätt så. inte kännt för att gå ut, dricka, festa eller typ knappt vara med någon. så i fredags vart det idol i massor med min älskling och också lilla nanna som kom förbi. lördagen åkte jag med sanna, matilda och typ 8 pers till och begav oss till rosenlund. skulle gått på relaxen men den va full, kasst, så vi badade och skojjade i typ 3 - 4 timmar. helt okej roligt! efter att badat va jag helt sjukt trött, så sanna släppte av mej hos david och efter att fått överta hans bil för kvällen för att kunna åka och hämta honom i nässjö senare. åkte hem och åt god mat och umgicks lite med mami och papi, sen åkte jag ner till mina kusiner julia och johannes, jimmsan va barnvakt. med en liten söt tjej som blev mycket glad att jag kom kollade vi hannah montana filmen, som va förvånansvärt bra. sen pysslade vi lite, jag är ju ganska inne på det här med scrapbooking nu. besides mitt "balen" album är strax färdigt, har ägnat timmar åt att klippa och klintra in mina alla foton från denna underbara kväll. så snart ska det påbörjas med "studenten" bilderna. iallafall vid 12 ringde D och ville jag skulle hämta honom. en något full kille som hoppade in i bilen och däckade direkt, efter att sovit hela vägen hem hoppa han ur bilen i farten precis när vi kom hem till gärahov och haha, ja kräktes som en liten tjej. eller ah iaf typ som mej när ja brukade vara i mitt esse. något jag förtillfället verkar ha lagt på hyllan. så söndagen va en ganska tung dag för min D, men även för mig. senaste dagarna har jag kännt mig lite hängig, är det resfeber kasnke? huvudvärk och otroligt trött i allafall. så söndagen blev en soffliggar dag med film och mys. sen en liten promenad på kvällen, dock ensam då D mådde sämdre än mej. sen kom måndag igen och D skulle jobba in några timmar. så igår och idag har jag ingen arbetslös man att mysa med. och då har jag hunnit städat hans lägenhet, promenerat x 2, simmat, håller på att städa bland mina kläder och plockar ut kläder inför resan. upptäckte att jag har vääääldigt mycket kläder faktiskt. så just nu har jag svårt för att välja ut vilka jag ska ta med mej. iallafall 13 dagar kvar tills jag sticker och jag är inte så nervös, tror jag iallafall. MEEEEN att lämna min D känns faktiskt tungt, jag som inte skulle bli kär, vi som inte skulle bli vi. och nu står jag här, 4 månader senare och är mer in love än någonsin, i en kille som ÄNTLIGEN passar mej som handen i handsken. en kille som hur mycket jag än klänger, pussar och kramar på honom inte verkar tröttna på mej. en kille som för mej att skratta och le varje dag. en kille som kramar mej tillbaks på det mest ödmjukaste och varmaste sätt en kille någonsin kramat mej. och äntligen en kille som ser mej och faktiskt verkar känna mej så bra. men är det meningen att det ska vara vi, så vet jag att du finns kvar när jag kommer hem. förmodligen inte i vaggeryd, men där du är då, där ska jag också vara.



.

kom tillbaks

människor glider ur min hand, varför?

I like where you sleep, when you sleep next to me. I like, where you sleep, here!

MIN DAVID. allt jag har att säga idag. eller näää, äntligen har jag framkallat bilder från studenten och balen. så nu klipps och klistras det som tusan och jag kommer ha lite pyssel att göra nu framöver. är ju bara hmm 17 tror ja, dagar kvar till jag åker. Neeew mooon biljetter är beställt och söndagen den 22/11 ska jag matilda matilda anna och sofia gå på den. sista kvällen med mej damer, kan bli en lite sorglig kväll ju, hehhe.

denna veckan har jag spenderat typ all tid med min D, vi har gått massor och varit i stan. och vi har kollat massa film och vi har mysigt jätte mycket. ME LIKE!

hejdå!

.

pictures of you and pictures of me reminds us of what we used to do, you´r so far away but I love you and I miss you.







with you I feel free

jag och david har haft våra två första arbetslösa dagar tillsammans. vi har storstädat, tvättat, lagat massa mat, gått långa promenader, mysit i soffan med film och sånt man gör nu i hösttider. iallafall vi har inte gått varandra på nerverna än iallafall och nu har han åkt till hultsfred för att träna handboll. så är hemma nu och ligger i sängen. finns ju faktiskt inte alls mycket att göra om man tänker efter. orkar inte städa rummet, känner inte för att baka, pallar inte ringa någon och vill inte göra ingenting. hmmmmm. ska iallafall löpa en runda nu snart tror jag. miami resan närmar sig med stormsteg, endast 19 dagar kvar nu. idag fick jag svar på lite fler frågor jag kommit på. hela familjen kommer hämta mig på flygplaten och det ligger ett gym och en simbassäng inte långt ifrån jag ska bo. har ju tänkt hålla igång denna tiden. funderar också på om jag ska börja handla lite böcker och ta med mig. mest för att ha lite tidsfördriv men också hitta något sätt att kunna koppla av på (och kanske göra något för att inte längta hem) ne nu ska jag få min tjocka rumpa till att träna lite :) puss

I have a confession to make..



jag är galet förälskad i min underbara david. vill inte vara en minut utan dej, och när jag måste det är du allt jag tänker på. saknar dej hela tiden. när jag är med dej känns allt så himla bra. KÄRLEK!

halloween

på beställning av fröken F att bilderna skulle upp på bloggen. en kväll som helt oväntat blev förfest hos flodin och slutade i skillingaryd. själv åkte jag hem redan kl. 12 då jag tycker festen inte va toppen direkt. har också nu en tegelsten till mobil då min andra dränktes i jäger igår (av mig själv) fan. lägger också upp en bild på hannes bara för han va snyggast och bäst uklädd enligt mig (tycker ju Jack Sparrow är sjukt het).








idag ska jag fia anna och matilda på en utflykt som kommer bli toppen. nu ska jag gå runt sjön idag igen tror jag allt. behöver min tjocka rumpa. sen ikväll ska jag mysa med min underbara man, min david kommer ju hem igen. två nätter utan honom är två nätter allt för mycket.

.